У ЗСУ на Донеччині більше немає "снарядного голоду" - Reuters

Журналісти Reuters відвідали одну з артилерійських частин у Донецькій області, де дізналися, що потреби у снарядах на фронті нарешті задоволені, - пише видання 25 червня.

Зазначається, що воїни артилерійської частини стріляла зі своєї самохідної гаубиці М-109 за потреби.

Раніше, за словами солдатів, вони були змушені обмежити використання 155-мм снарядів проти ворога, що ставило під загрозу їхню здатність підтримувати піхоту йти вперед.

"Був був "снарядний голод". Боєприпаси були досить жорстко нормовані. Це мало позначалося на піхоті. Вони (росіяни) підкрадалися з усіх боків, було боляче піхоті", - розповів командир підрозділу Василь, 46 років, який відмовився назвати своє своє повне ім'я. - Зараз "снарядного голоду" більше немає, і ми працюємо добре".

Зараз до таких підрозділів, як той, де служить Василь, почала надходити нова зброя після того, як Конгрес США поклав край багатомісячним затримкам і схвалив пакет допомоги на суму 61 мільярд доларів.

Але для 39-річного Олега, навідника того ж підрозділу, проблема не лише в боєприпаси. "Нас дуже мало. Не вистачає людей. У нас немає навіть половини людей, яких ми повинні мати", – сказав він.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті