У Зеленського пояснили, чому переговори з Путіним сьогодні є неможливими

Наразі є принаймні три ґрунтовні причини, чому будь-які перемовини із диктатором Володимиром Путіним наразі неможливі - в першу чергу, мова йде про недовіру до росіян. Про це повідомив у Телеграм радник голови Офісу президента Михайлоа Подоляк.

За словами Подоляка, ще у 1928-му за ініціативи Кремля було підписано пакт Литвинова, який передбачає відмову від війни в якості інструмента державної політики.

Відтоді СРСР й його правонаступниця Російська Федерація розв'язали десятки війн та порушили сотні угод, серед яких, наприклад, Будапештський меморандум 1994-го і Договір про українсько-російський кордон від 2003 року.

Збитки України від початку війни, згідно з різними оцінками, коливаються в межах від 700 мільярдів до 1 трильйона доларів. Росія, зі свого боку, не здатна виплатити таку компенсацію, у зв'язку з чим потрібен механізм під міжнародним контролем, який подібний до того, за яким Ірак відраховував відсотки від нафтогазових прибутків на користь Кувейту, що пережив іракську окупацію в 1990–1991 роках.

"Але побудова такого механізму можлива лише за умови сприяння з боку уряду держави, що здійснила агресію. В Іраку для цього знадобилося позбавити посади, заарештувати й стратити Саддама Хусейна. Висновок зрозумілий і щодо Путіна особисто", - додав він.

Як зазначив Подоляк, найголовнішим злочинцем в Росії є диктатор Путін. Відповідно до статуту Міжнародного кримінального суду голова Кремля не має імунітету щодо воєнних злочинів, злочинів проти людяності чи геноциду. Це, своєю чергою, означатиме, що він до останнього опиратиметься розслідуванню та не видаватиме своїх підлеглих.

"Усі війни з часом закінчуються, починаються переговори, підписуються мирні договори. Завадою на шляху до цього є лише одна особа. Прізвище цієї особи очевидне й дуже криваво вже вписане в історію", - написав Подоляк.

Нагадаємо, раніше Індія погодилася передавати повідомлення між Зеленським та Путіним. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті