У ЄС набула чинності заборона на імпорт російських алмазів

У Європейському союзі набула чинності повна заборона на прямий імпорт російських непромислових природних і синтетичних алмазів, а також ювелірних прикрас із діамантами. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відповідно до 12-го пакету санкцій ЄС проти росії, європейська заборона на російські алмази, оброблені в третіх країнах, набуде чинності з 1 березня до 1 вересня цього року.

За оцінками експертів, росія заробляє на торгівлі алмазами від 3,7 до 4,6 млн євро щорічно.

Крім цього, 12-й пакет європейських санкцій передбачає посилення цінової стелі на експорт нафти з росії в треті країни. Таким чином, від європейських компаній вимагатимуть надавати докази того, що вони дотримуються "цінової стелі" на нафту з РФ, введеної країнами Заходу.

Крім того, ЄС розширив перелік товарів, на експорт яких до росії поширюються санкції. Зокрема, під таку заборону потрапляють літієві батареї, термостати і низка категорій хімічної продукції.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз ввів у дію 12-й пакет санкції проти РФ, до якого увійшли також обмежувальні заходи на імпорт або перевезення російських алмазів

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті