У виставах Запорізького цирку незаконно використовують червонокнижного ведмедя - зоозахисники

Захисники тварин звернулися до Мінкульту щодо припинення використання червонокнижного ведмедя у виставах Запорізького цирку. Про це повідомляє зоозахисна організація UAnimals. 

"UAnimals звернулися до Запорізького цирку та Міністерства культури з вимогою припинити експлуатацію цих тварин. Раніше активісти звернули увагу на те, що Запорізький цирк у своїх афішах запрошує на вистави за участю бурих ведмедів. Також юристи UAnimals отримали відеозаписи з вистав, де видно трюки з ведмедем", - зазначають зоозахисники. 

В організації наголошують, що бурий ведмідь занесений до Червоної книги України. Закон забороняє використовувати цих тварин у комерційних цілях. Утримувати їх у неволі можна тільки з науковою метою і лише з необхідним дозволом від Національної комісії з питань Червоної книги України. Про це йдеться у законах «Про тваринний світ» і «Про Червону книгу України». 

"Ми вимагаємо надати дозвільні документи на утримання червонокнижної тварини в неволі та припинити експлуатувати ведмедя у циркових виставах. Досить мучити тварин у цирках. Це не втіха, а суцільні тортури", - акцентують зоозахисники.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті