У Сумській області запроваджується система перепусток для доступу у прикордонні райони

Система перепусток для доступу у прикордонні райони запроваджується в Сумській області. Про це  повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Олексій Дрозденко в ефірі телеканалу "Ми - Україна" 17 серпня.

"Це рішення прийняте у зв'язку з тим, що деякі мешканці намагаються повернутися до своїх домівок після попередньої евакуації, хоча таких випадків не надто багато. ...Ми всіляко відмовляємо від таких ідей. Крім того, вже на обласному рівні, ми розгортаємо цілу систему перепусток для тих, хто там проживає, у кого там є родичі чи схожі обставини. Тому там не абсолютно жорстке блокування, хоча ми радимо не наражатися на небезпеку", - сказав Дрозденко.

За його словами, влада наполегливо рекомендує утриматися від повернення через небезпеку. Однак, з урахуванням різних життєвих обставин, запроваджується гнучка система дозволів для місцевих жителів, їхніх родичів та осіб з поважними причинами для відвідування цих районів.

Попри впровадження перепусток, доступ до прикордоння не буде повністю заблокований. 

Раніше повідомлялось, що введені обмеження на переміщення усіх категорій громадян у прикордонній 20-кілометровій зоні Сумської області.

Статті

Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Світ
11.09.2024
10:17

«Не потрібно радикально й однозначно заявляти про неможливість переговорів». Російські ЗМІ про Україну

Концентрація п'ятнадцятитисячного угруповання українських військ як головну мету розглядає зовсім не Білорусь, а, швидше за все, Росію. І насамперед територію Брянської області, в якій Київ може спробувати розіграти «курський сценарій».
Луганськ
09.09.2024
17:02

Правда і міф про російську гуманітарку. Луганський щоденник

Може, це жорстоко, але часто виходило, що допомогу отримував той, хто міг про неї написати та попросити, хто мав доступ до соціальних мереж, хто був наполегливий. Зрозуміло, що люди похилого віку до цієї категорії не належать.
Всі статті