У Сімферопольському районі зник кримський татарин Таїр Сейдаметов

В окупованому півострові України другу добу розшукують кримського татарина Таїра Сейдаметова. Про це повідомляється на сторінці "Кримської солідарності" у Фейсбуці 19 березня.

"17 березня в Сімферопольському районі в селі Укромне невстановлені особи в цивільному одязі відвезли 29-річного кримського татарина Таїра Сейдаметова в невідомому напрямку. Жодних документів йому не пред'явили. Молода людина в цей час знаходилася в гостях у родичів. Через деякий час помітили за ним стеження", - йдеться у повідомленні

Про те, що сталося, «Кримській солідарності» повідомила його сестра Фатімі Сейдаметова.

"17 березня, десь у районі 5-6 годин вечора, Таїр поїхав у гості до двоюрідного брата в село Укромне. Там він пробув деякий час і під'їхала машина, двоюрідний брат помітив, що одна легкова машина, позашляховик, дуже довго стоїть біля Таїр не звернув увагу, коли брат сказав, що зазвичай машини так довго не стоять, тут же під'їхала «Газель» біла, тонована, там було чоловік 6-7. Вийшов двоюрідний брат і вони йому сказали: "Поклич Таїра". Спочатку він не хотів відповідати. У результаті вони сказали, що знають, що Таїр там, вони докази пред'явили і Таїр вийшов. Вони переконалися в тому, що це він, посадили його в машину", - розповіла родичка.

Близько опівночі Таїр Сейдаметов зателефонував матері, повідомивши, що «поїхав до Севастополя з ночівлею та вранці буде». Однак досі він додому так і не повернувся. Жодних звісток про його місцезнаходження немає.

Зазначається, що близькі кримського татарина написали заяву до управління ФСБ. Співробітники "правоохоронних органів" повідомили, що воно розглядатиметься протягом місяця. У черговій частині пояснили, що не мають інформації про дії "оперативних служб".

Крім цього, родина звернулася із заявою до "МВС" міста Сімферополя. На їхній запит приїхали співробітники "поліції", які взяли у них відповідні свідчення та прийняли заяву. При цьому вони повідомили, що протягом 48 годин Сейдаметова можуть утримувати, призначити суд і тільки потім повідомити батьків затриманого. «48 годин пройде ось цього вечора. Я написала заяву, планую щодня це робити тепер, доки не дізнаюся, де Таїр», — прокоментувала Фатіме Сейдаметова.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті