У Селидівській лікарні, в яку влучили дві російські ракети, відновили прийом пацієнтів

Селидівська центральна лікарня відновила роботу після влучання у будівлю двох російських ракет С-300 наприкінці листопада. Про це повідомив директор медзакладу Ігор Кияшко в коментарі "Суспільному".

Після атаки 29 листопада з закладу евакуювали усіх пацієнтів, які лікувались стаціонарно, до лікарень Мирнограда та Покровська. 

"Повністю вціліле обладнання перенесли до головного корпусу з поліклініки, інфекційного відділення, які зруйновано ворожим обстрілом. Облаштували в пристосованих приміщеннях робочі місця фахівців поліклініки і вже повернулись до штатного режиму прийому хворих поліклінічного відділення", - розповів Кияшко.

За словами директора лікарні, зараз тут знову почали приймати людей на стаціонарне лікування.

"Всі відділення працюють, так, як і працювали, за виключенням інфекційного відділення. Зараз для інфекційного відділення не вистачає території, тому що ми у прискореному режимі робимо поточні ремонтні роботи, щоб створити умови в нових палатах для інфекційних хворих", -  сказав він.

Разом з тим у медзакладі триває інвентаризація обладнання – з’ясовують, що знищив удар ракети повністю, а що можна відремонтувати. Збитки від обстрілу РФ наразі невідомі. Проте встановлено, що знищено десятки одиниць техніки, зокрема, рентген та УЗД-апарати.

Нині керівництво лікарні шукає бюджетні кошти та благодійників, які б допомогли купити нове обладнання.

Як повідомлялося, після влучання російських С-300 по лікарні в Селидовому семеро людей отримали поранення.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті