У Ростовській області РФ атаковано комбінат «Каменський», де, за даними ЦРУ, виробляють паливо для ракетних двигунів

Комбінат «Кам'янський» у Ростовській області було атаковано, імовірно, ракетами, в ніч на 23 вересня. Про це з посиланням на свої джерела пише «ASTRA» 24 вересня.

«У ніч із 22 на 23 вересня в місті Каменськ-Шахтинський у Ростовській області спрацювала ППО. За даними джерел «ASTRA» в екстрених службах регіону, було збито 2 невстановлені ракети (імовірно, «Нептун»). Під час падіння однієї зі збитих ракет на території підприємства було пошкоджено трубу газопостачання», - ідеться в повідомленні.

За даними ЦРУ, на цьому комбінаті виробляють паливо для ракетних двигунів.

Зазначається, що федеральне казенне підприємство «Комбінат “Кам'янський” - одне з найбільших хімічних підприємств півдня Росії і містоутворювальне підприємство міста Кам'янська-Шахтинського. У 2011 році Сentral Intelligence Agency (ЦРУ) частково розсекретило дані, пов'язані зі створенням у СРСР міжконтинентальної балістичної ракети на твердому паливі РТ-2 (в американській класифікації - SS-13 Savage). У документах ЦРУ комбінат у Кам'янську-Шахтинському вказано як місце виробництва композитного палива для ракетних двигунів цього типу і розміщення випробувальних установок.

Підприємство вже атакували дрони у квітні 2024 року. 

Раніше повідомлялося, що в Тихорецькому районі Краснодарського краю РФ після ураження військового арсеналу ввели локальний режим НС. Жителі виселилися і частково «виїхали до родичів».

 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті