У росії заборонили знімати відео у трьох областях та розповіли про інформбезпеку

МВС РФ випустило пам'ятку з інформаційної безпеки на території Бєлгородської, Курської та Брянської областей, що межують з Україною, - повідомляє ТГК Brief 20 серпня.

У ній перераховані рекомендації щодо поведінки в мережі як для звичайних громадян, так і для військових і співробітників силових структур, які, як передбачається, мають перешкодити українським військовим збирати розвіддані на території Росії.

Зокрема, місцевих жителів просять відмовитися від використання камер відеоспостереження та сервісів онлайн-знайомств, які активно використовуються для легендованого збору інформації.

Також у МВС попросили громадян не викладати в соцмережах записи з відеореєстраторів або проводити стріми під час поїздок автомагістралями, оскільки на них може потрапити військова техніка.

Військовим, які перебувають у прикордонних областях, рекомендують за можливості не використовувати телефони з великою кількістю службової та особистої інформації, не відкривати посилання від незнайомих людей, а також видаляти з чатів товаришів по службі, які потрапили в полон.

Силовиків і військових попросили відключити функцію «Люди поруч» у телеграмі, прибрати фотографії та змінити нікнейми, за якими можуть вирахувати їхнє місце служби.

Крім того, службовцям прикордонних територій рекомендували закрити персональні дані і прибрати всі геометки в соцмережах.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті