У Росії сповільнили швидкість роботи YouTube, на тлі чого зросла його відвідуваність 

У Росії, незважаючи на скарги на швидкість роботи YouTube, відвідуваність хостингу зросла, що випливає зі статистики Mediascope. Водночас середньодобове охоплення майданчика знизилося, - пише російське РБК 7 серпня.

Дані охоплюють відвідуваність і мобільної версії, яка, як говорив голова думського комітету з інформполітики Олександр Хінштейн, не зазнавала уповільнення.

"Згідно з цими даними, за тиждень із 29 липня до 4 серпня (до його закінчення Хінштейн прогнозував падіння швидкості завантаження в десктопній версії до 70%) сервісом хоча б раз на день скористалося понад 82,6 млн осіб. Це більше ніж тижнем раніше (82,5 млн) і за той самий період торік (81,47 млн)", - ідеться в повідомленні.

Видання нагадало, що про проблеми з роботою YouTube ще 12 липня повідомив "Ростелеком". Потім Хінштейн попередив про "деградацію" якості роботи сервісу і назвав це вимушеним кроком через "антиросійську політику" материнської компанії Google. Пізніше він пояснив падіння швидкості завантаження відео на YouTube проблемами зі зберіганням даних у російських дата-центрах.

За словами депутата, 80% обсягу відеоконтенту YouTube, який дивляться російські користувачі, зберігається на серверах Google у Росії. Роскомнадзор на цьому тлі заявив, що вжиття заходів проти YouTube пов'язане з діями Google, яка неодноразово порушувала законодавство Росії і блокувала акаунти російських ЗМІ, артистів і блогерів.

У Google заявили, що проблема зі швидкістю завантаження "не є результатом якихось технічних проблем або дій з нашого боку".

Водночас у Кремлі та держдумі спростовували плани про блокування Youtube.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті