У Росії 26-річну Ірину Навальну з Маріуполя засудили до 8 років колонії. Дівчина повідомляла про тортури

У РФ Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив маріупольчанку Ірину Навальну до 8 років колонії загального режиму у справі про підготовку теракту в окупованому Маріуполі. Про це з посиланням на її адвоката Івана Бондаренка пише «Медіазона».

26-річну дівчину звинувачували у спробі вчинити теракт і незаконному зберіганні вибухівки. Прокурор запитував їй 14 років ув'язнення. 

За версією держобвинувачення, у вересні 2022 року Навальна збиралася влаштувати вибух біля будівлі «адміністрації» в окупованому Маріуполі під час проведення «референдуму» про входження до складу Росії «ДНР» і «ЛНР» та інших захоплених територій України.

Обвинувачення стверджувало, що вона отримала від спільника 25 тисяч гривень на купівлю велосипеда «з метою конспіративного перевезення саморобного вибухового пристрою».

У суді Навальна розповіла, що у відділі поліції її били електрошокером і били ногами по голові. 

«Мені говорили, що знають, де живе моя мама, де живе моя бабуся. У підсумку я погодилася обмовити себе, щоб зберегти своє життя і життя своїх близьких», - говорила дівчина.

Адвокат дівчини просив її виправдати, тому що ключовий свідок у суді спростував свої свідчення. 

«Свідок на прізвище Китай-Гора, за показаннями якого все будувалося, у суді спростував твердження, що він її побачив, подзвонив до чергової частини і повідомив про злочин, що бачив і впізнав дівчину, яку затримали. Він у суді сказав, що бачив її тільки коли її затримали. Від цього руйнувалися свідчення ще двох свідків», - пояснив Бондаренко в розмові з “Медіазоною”.

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті