У росіян на тлі війни проти України зростає кількість психічних розладів

У Росії зростає кількість людей, яким уперше діагностували психічний розлад - повідомляє паблік "Важные истории" 5 липня.

"У 2023 році психічні розлади або розлади поведінки вперше виявили у 460,4 тис. росіян (у 2022-му - 460,1 тис., у 2021-му - 430 тис.). Найбільше зростання в Ямало-Ненецькому і Ханти-Мансійському округах, у Тульській і Нижегородській областях, в Удмуртії", - ідеться в повідомленні.

З початку нульових до 2017 року виявлення психічних захворювань знижувалося, випливає з даних МОЗ. Вона дещо зросла 2018-го і 2019-го, а потім різко знизилася через пандемію 2020 року: під час локдауну не всі, хто потребував допомоги і постановки діагнозу, могли потрапити до лікаря. У 2022-2023 роках нових пацієнтів стало навіть трохи більше, ніж до пандемії. Зниження захворюваності, яке намітилося в попередні роки, зупинилося. 

Загалом у Росії з діагнозами психічних розладів або розладів поведінки живуть приблизно 4 млн осіб, із них дві третини - із депресією і тривожними розладами. Найвища захворюваність - в Архангельській області, Алтайському краї та Карелії. 

Захворюваність на психічні розлади зростає на тлі війни.

 

 

Статті

Донецьк
08.07.2024
18:00

Від ідеї до міжнародного проекту: психологічна допомога у формі гри

Гра «Переродження» – це міні тренінг, який в легкій, ігровій формі поєднує різні підходи психодіагностики, психотерапії та коучингу. Основними інструментами виступають метафоричні карти авторської розробки.
Донбас
07.07.2024
17:38

Як "бойові буряти" з приазовськими греками навіки побраталися. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня допитливі читачі могли за пафосними заголовками публікацій ЗМІ окупованого Донбасу побачити реальну картину "поліпшення життя" в "народних республіках". Для цього навіть не треба було вчитися езопової мови або читати між рядків....
Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Всі статті