У російському МЗС анонсували перегляд ядерної доктрини РФ після заяви Путіна

Після того, як на економічному форумі в Петербурзі Володимир Путін заявив про можливе внесення змін до ядерної доктрини, сьогодні МЗС РФ підтвердило, що розпочинає роботу над змінами, - пише 11 червня The Moscow Time. 

За версією заступника глави МЗС Сергія Рябкова, російська влада може переписати ядерну доктрину країни через «ескалаційні дії» США і НАТО.

«Я можу сказати тільки те, що обстановка має тенденцію до подальшого ускладнення, і ті виклики, які множаться внаслідок неприйнятних та ескалаційних дій США та їхніх союзників із НАТО, поза всяким сумнівом, ставлять перед нами на повен зріст питання про те, як базові документи у сфері ядерного стримування можна буде привести у більшу відповідність із поточними потребами», - сказав Рябков.

При цьому представник МЗС зазначив, що російська влада не буде заздалегідь сповіщати про те, якого роду зміни будуть внесені в документи про ядерне стримування.

Умови, за яких Росія може застосувати ядерну зброю, закріплено в Основах державної політики Російської Федерації в галузі ядерного стримування, які було ухвалено 2020 року. Загалом їх чотири: Росія отримує достовірну інформацію про старт балістичних ракет, що атакують її територію або територію її союзників; противник застосовує проти Росії та її союзників ядерну зброю або інші види зброї масового ураження; противник діє проти російських критично важливих державних або військових об'єктів, що може зірвати відповідні дії російських ядерних сил; на Росію відбувається напад із застосуванням звичайної зброї, який ставить під загрозу існування держави.

Як повідомлялося, у РФ розпочався другий етап навчання нестратегічних ядерних сил.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті