У РФ побоюються, що їхні окупаційні війська після арешту Дурова залишаться без "телеги" як головного каналу зв'язку на війні

У РФ стурбовані арештом засновника і власника «Телеграм» Павла Дурова, вважаючи, що «»французька поліція заарештувала «начальника зв'язку ЗС РФ» і стверджуючи, що тепер російські війська за відсутності спеціального військового зв'язку можуть опинитися без головного каналу зв'язку в зоні бойових дій. Про це повідомляють російські «Z-військори» і пропагандистські Телеграм-канали 

«Затримання Дурова саме по собі, можливо, і не викликало резонансу в Росії. Якби не одна обставина. Фактично, це головний месенджер нинішньої війни Це альтернатива закритому військовому зв'язку. Ймовірно, відсьогодні питання створення військового месенджера для нашої армії стає життєво важливим. Тому що, як довго Телеграм залишиться таким, як ми його знаємо, і чи залишиться взагалі такий месенджер, тепер важко передбачити», - заявив російський пропагандист і депутат Держдуми РФ Андрій Медведєв.

«Telegram наразі став мало не головним засобом управління підрозділами в зоні СВО (причому з обох боків фронту) - секрет хіба що для деяких осіб у Головному управлінні зв'язку (ГУЗ) ....Буде вельми сумно і водночас кумедно, якщо каталізатором до змін підходів до засобів зв'язку та управління у ЗС РФ стане саме арешт Павла Дурова. А не накопичені за два роки проблеми суто військового характеру, на які в профільному управлінні чомусь вважали за краще заплющувати очі», - пише пропагадистський Телеграм-канал “Рибарь”.

«....з огляду на те, яку роль Telegram відіграє в управлінні військами (а не парадно-виставкові АСУВ), то отримання доступу західних спецслужб до листування може напевно означати і отримання доступу до чутливої для ЗС РФ інформації. З усіма наслідками, що з цього випливають. Що поробиш, така сучасна армія - без «воза» і «дискорда» в атаку не ходимо», - зазначає “Военный осведомитель”.

«У зв'язку із затриманням Дурова виникає одразу маса проблем, які належить вирішувати негайно, оскільки: telegram нині - це основа військового зв'язку, і головний цивільний месенджер у Росії, практично непідконтрольний західним спецслужбам, а також найпотужніший рекламний ресурс і майданчик для особистих блогів. Відтепер це все під загрозою. Чи не це головна трагедія серпня? », - заявив інший російський пропагандист Олексій Суконкін.

Нагадаємо, в ніч на 25 серпня засновника Telegram Павла Дурова затримали у Франції.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті