У РФ хочуть боротися з дронами за допомогою дирижаблів із сітками "за досвідом предків"

У РФ створили систему захисту від безпілотників "Бар'єр" із мережі ширяючих аеростатів. Про це заявила гендиректорка компанії-розробника АТ "Первый дирижабль" Поліна Албек, - повідомляє Телеграм-канал "The Moscow Times".

"Наша основна діяльність - створення вантажних дирижаблів, однак сьогодні ми, спираючись на досвід предків, створили систему захисту "Бар'єр". Максимальне навантаження на аеростат сягає в нас 30 кілограмів. Аеростати для "Бар'єру" ми виробляємо самі, мережі - на спеціалізованих підприємствах", - сказала Албек.

За її словами, на створення захисної мережі розробників надихнув "приклад Першої світової війни". У той час з метою оборони використовували дирижаблі з підвішеними на них тросами з ланцюгів.

Албек стверджує, що система "Бар'єр" уже пройшла випробування на полігоні і на неї є попередні замовлення. Висота ефективної роботи аеростатів - до 300 метрів. У разі виявлення дронів, що наближаються до об'єкта, аеростати піднімаються в повітря і застосовують спеціальні сітки для захоплення безпілотника.

Як повідомлялося, у РФ заявили про "придушення і знищення" 36 українських безпілотників.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті