У прифронтовій Авдіївці під щоденними обстрілами армії РФ залишаються жити 1620 людей. Більшість евакуюватися не хочуть

Більше 1600 людей все ще залишаються жити в прифронтовій Авдіївці на Донеччині на тлі підвищення інтенсивності обстрілів з боку російських окупантів та активізації їхніх наступальних дій. Про це 14 жовтня повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.

"Вдень тиші в місті не буває взагалі. Гатять з усього, що є  в наявності. Щодо евакуації – вона триває. Не в тих об’ємах, як би хотілося. Здебільшого через те, що люди не мають бажання. Станом на ранок в місті залишаються 1620 осіб. Є гуманітарна допомога, медицина, продукти", - сказав Барабаш.

За його словами, пошуково-рятувальні роботи після атак РФ проводити наразі немає можливості. Якщо росіяни побачать з безпілотників велике скупчення людей, то одразу почнуть наносити і ракетні, і авіаційні удари.

Голова МВА також повідомив, що протягом тижня з Авдіївки виїхали семеро жителів. При цьому узгоджених гуманітарних коридорів для евакуації населення немає.

"Кожна евакуація схожа на спецоперацію. Велика кількість людей задіяна, щоб вивести навіть одну особу. Складно вмовляти людей виїжджати, нас уже по сто разів послали, а от до родичів ще деколи прислухаються", - зазначив Барабаш.

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, на Авдіївському напрямку противник не залишає спроб прорвати оборону, проте безуспішно.

Статті

Донбас
20.10.2024
18:24

Воювати в Україну приїжджають злочинці, жебраки та душевнохворі. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу захлинаючись від захвату цитували чергові заяви Путіна. Кожна з них сама по собі виглядала цілком серйозно, але під час спроби скласти їх у єдину картинку чітко було видно відсутність логіки в оратора та...
Луганськ
19.10.2024
12:35

Сука-любов. Луганський щоденник

Таких подружок-розлученок, як вона – у кожній гарячій точці. Дешевше, ніж платити повіям. Винайняв квартиру, наобіцяв всякого, подарував щось, зробив широкий жест. Жінка далі вигадає сама. Їй потрібні легенди, віра у щось, а йому випити і секс.
Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Всі статті