У прокуратурі розповіли про версії причин ДТП у Рівненській області, у якому загинуло 14 людей

Правоохоронці розповіли перші подробиці розслідування ДТП, яка забрала життя 14 людей у Рівненському районі 6 липня - зокрема, наразі розглядаються декілька версій причин аварії. Про це заявив керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький, повідомляє РБК-Україна.

"На даний час розглядаються декілька версій щодо причин цієї трагедії. Перша - це пошкодження колеса вантажного автомобіля, внаслідок чого водій виїхав на зустрічну смугу, в наслідок чого трапилось зіткнення з маршрутним автобусом", - розповів він.

Крім того, за словами прокурора, розглядаються ще декілька версій, в тому числі щодо випуску власником та посадовими особами суб’єктів господарювання технічно несправних транспортних засобів, неуважність водія та порушення ним ПДР і також обставини непереборної сили.

"Задля перевірки цих версій на даний час вже проведено огляд місця події з залученням фахівців та експертів. Призначено 18 експертиз, в тому числі автотехнічні та судово-медичні. В рамках проведення судово-медичних експертиз буде розглядатись і питання щодо наявності алкоголю у крові водіїв. На даний час допитано свідків ДТП та очевидців. Слідство триває", - зазначив Рудницький.

Нагадаємо, на Рівненщині у результаті ДТП за участі автоцистерни й мікроавтобусу загинуло 14 осіб, у тому числі - 6-річна дитина

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті