У Польщі сьогодні вибирають депутатів парламенту: які очікування

У Польщі відкрилися виборчі дільниці на парламентських виборах, які оглядачі називають "найважливішими" з часів падіння комуністичного режиму в 1989 році, - пише DW. Україна.

Зазначається, що поляки визначать склад нижньої палати парламенту (Сейму), що складається з 460 депутатів, та верхньої палати Сенату, що складається зі 100 депутатів.  

"Очікується, що головна конкуренція за голоси виборців відбуватиметься між консервативною партією влади "ПіС" Качинського та опозиційною силою "Громадянська коаліція" експрем’єра Туска", - пише видання.  

Щоб утримати парламентську більшість правлячій партії ПіС, ймовірно, знадобиться підтримка ультраправої "Конфедерації свободи і незалежності", яка закликає до скорочення допомоги Польщі Україні.  

Перші прогнози щодо результатів очікуються після закриття виборчих дільниць о 22:00 за Києвом.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті