У поліції відкрили кримінальну справу через закрите укриття у Києві

Поліція відкрила кримінальну справу через бомбосховище в Києві, яке було закрите під час ракетної атаки. Про це 1 червня у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Сьогодні в Києві загинуло троє людей - дві жінки і 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити в закрите бомбосховище. Закриті бомбосховища під час війни - це не просто байдужість. Це злочин. Поліція Києва вже розпочала за цим фактом кримінальне провадження", - заявив глава МВС.

Справу відкрито за частиною 2 статті 367 КК України (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Також тепер ДСНС і поліція будуть регулярно проводити перевірки укриттів і бомбосховищ по всій країні.

"Укриття мають бути цілодобово відкриті. Це питання життя людей. Без перебільшення", - додав Клименко.

Розпорядився перевірити доступ до всіх укриттів у Києві й мер столиці Віталій Кличко. Водночас він наголосив, що зараз неможливо встановити, чи було закрито укриття - оскільки внаслідок вибуху в поліклініці вибило всі двері.

"Відповідальність за роботу укриття несе керівник медустанови і голова району, який повинен контролювати роботу укриттів, які є на карті міста і повинні працювати", - заявив Кличко.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що люди в Києві загинули в той момент, коли йшли в укриття, але воно було закрите.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті