У Підмосков'ї спалили будинок сербського снайпера з "Команди путіна" Берича, який воює за "ДНР". Він збирає на нове житло в інтернеті

Будинок сербського снайпера-найманця з "Команди путіна" Деяна Берича спалили в Підмосков'ї, на нове житло він збирає пожертви в інтернеті. Про це пише "ASTRA" 13 липня.

"Будинок сербського снайпера з "Команди путіна" спалили. Тепер йому "більше нікуди йти", а на нове житло найманець збирає пожертви в інтернеті", - ідеться в повідомленні.  

Уточнюється, що Берич воює на боці "ДНР" із 2014 року. На початку цього року він записав відеозвернення про 119 полк, у складі якого воював він та інші найманці із Сербії. Зокрема, Берич назвав командування полку "ОЗУ" і заявив, що командири не дозволяють лікувати поранених сербів. Командування, за його словами, ставиться до сербів "як до худоби" і називає їх "циганами".

Як пише "ASTRA", після публікації звернення про 119 полк будинок Берича в Підмосков'ї підпалили невідомі. Минуло майже півроку, але навіть зараз сербському снайперу ніде жити. Про становище найманця напередодні у своєму Телеграм-каналі розповіла телеведуча Олеся Лосєва. За словами пропагандистки, Берич "зміг спорудити тимчасову літню конструкцію, але скоро зима і жити в таких умовах буде неможливо, а йти більше нікуди! Повертатися до Сербії він не може, там за участь у бойових діях йому загрожує термін. Та й сам він не хоче, він вважає себе росіянином, донецьким!"

"Телеведуча оголосила збір на будматеріали для Берича і доклала його номер картки", - ідеться в повідомленні. 

Зазначається, що в грудні 2023 року Берич став учасником "Команди п

утіна" - групи виборців на підтримку висунення Путіна на президентських виборах.

 

Раніше повідомлялося, що сербський найманець Берич поскаржився на жорстоке поводження з боку російських командирів і обізвав їх злочинним угрупованням.

Раніше також повідомлялося, що росіяни звозять на окуповану територію найманців із Куби та Нігерії.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті