У Нью-Йорку та Селидове на Донеччині загинули мирні мешканці під обстрілами окупантів

Внаслідок атак військ РФ на Донеччині сьогодні, 2 липня, двоє людей загинули, ще сім травмовані – розпочато розслідування. Про це повідомив інформвідділ обласної прокуратури.

Зазначається, що сьогодні російська армія завдала удару по м.Гірник. Внаслідок ворожої атаки в своїй оселі отримав поранення 55-річний містянин. Крім того, окупанти обстріляли селище Нью-Йорк, у якому загинув 76-річний житель, а у селищі Північне Бахмутського району травмовано чоловіка 54 років. Вказані населені пункти ворог обстріляв з артилерії.

"Під приціл ЗС РФ потрапило і м.Сіверськ, де зазнали тілесних ушкоджень двоє родичів 37 й 56 років. Також війська держави-агресора скинули авіабомбу, ймовірно, «ФАБ-500» на приватний сектор Селидове. Від влучання засобу ураження загинула жінка 63 років. Подружжя та їх сусід віком від 65 до 73 років отримали осколкові поранення", - йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті