У Нью-Йорку на Донеччині 8 українських штурмовиків захопили у полон 16 російських військових

Штурмова група 425-го окремого штурмового батальйону «Скала» зі складу оперативного командування «Схід» взяла у полон 16 росіян у Нью-Йорку. Про це з посиланням на журналіста Юрія Бутусова повідомляє Мілітарний.

Зазначається, що 16 російських військовослужбовців зі складу 9-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади, яка до розгортання до бригади була 9-м окремим полком морської піхоти «народної міліції» так званої «ДНР», були взяти силами 8 українських штурмовиків.

Полонений російський лейтенант Владислав Акімов розповів, що завданням групи було перетнути одне з перехресть в районі міста, яке контролювалося українським кулеметом.

За словами Акімова, одна з груп намагалася перетнути перехрестя, але внаслідок кулеметного вогню «для неї це плачевно звершилося».

Потім перехрестя намагалася перейти друга група, яка також потрапила під кулеметний вогонь, однак наслідки для неї були меншими, ніж для першої.

Через неможливість виконання поставленого російським командуванням завдання, росіяни вимушено закріпилися у великому 16 поверховому елеваторі.

Російське командування півтори доби обіцяло своїм військовослужбовцям допомогу, однак вона так і не прийшла.

Українські війська постійно завдавали вогневого ураження по елеватору, в тому числі й за допомогою важких дронів-бомбардувальників.

Поранений командир російської штурмової групи Володимир Грибов, який втратив ногу, згадує, що російське командування їх кинуло, а воїни «Скали» допомогли йому й врятували життя.

У результаті штурмових дій елеватора, перед якими по елеватору в притул «розрядився» танк, українські штурмовики підійшли до елеватора.

Штурмова група увійшла до будівлі й зайняли хол будівлі, після чого зв’язався стрілецький бій з використанням гранат. Дії штурмової групи підкріплювала БМП M2 Bradley.

Український штурмовик з позивним «Чорний» запевнив противника, що у будь-якому випадку росіяни загинуть або від стрілецького вогню, або під завалами будівлі.

Для довідки, «Чорний» розмовляв з російським військовим, передав йому воду й сигарети та переконав його здатися, росіянин зайшов у елеватор та почав говорити з іншими бійцями про здачу в полон.

Українські військові згадують, що вони були вражені кількістю полонених росіян, який евакуйовували під обстрілом вітчизняною бронемашиною «Козак».

Троє росіян все ж не встигли здатися в полон, двоє, як згадує один з українських штурмовиків, загинули під обстрілом танку, ще один – одразу на вході в елеватор.

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті