У Німеччині зросла кількість біженців з України, які влаштувалися на роботу

За вересень цього року у Німеччині працевлаштувалося, пройшли навчання або стали самозайнятими вдвічі більше українських біженців, ніж за аналогічний час торік. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA. 

Як зазначається, міністр праці Німеччини Губертус Гайль повідомив, що у вересні 8,5 тисяч українців працевлаштувалися на первинному ринку праці, пройшли навчання або стали самозайнятими. На його думку, такий показник свідчить, що ініціатива Job Turbo, спрямована на інтеграцію біженців на ринок праці, працює. 

Станом на липень 2024 року, з 700 тисяч українців працездатного віку, які приїхали до Німеччини, працювали близько 266 тисяч. З них близько 213 тисяч також сплачували внески на соціальне страхування.

Голова Федерального агентства зайнятості Андреа Налес вважає, що наразі ринок праці не дуже сприйнятливий до українців. Однією з перешкод до працевлаштування є проблема з дозвільними процедурами для визнання професійних кваліфікацій, а одним з головних обмежуючих факторів є знання мови. Втім, наразі реалізуються програми, які передбачають вивчення німецької на робочому місці, тобто після початку роботи.

Нагадаємо, раніше голова баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі Александер Добріндт закликав висилати безробітних українських біженців з Німеччини.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті