У МЗС Казахстану викликали посла Білорусі після слів Лукашенка

У МЗС Казахстану викликали посла Білорусі в Астані Павла Утюпіна після слів Олександра Лукашенка, сказаних в інтерв'ю російському державному телеканалу «Россия»: що в СНД хочуть від Росії «чогось узяти, а натомість нічого не дати». Про це повідомляє Телеграм-канал «Настоящее Время» з посиланням на прес-службу казахстанського зовнішньополітичного відомства.

В Астані підкреслили, що зовнішньополітичний курс, який проводить влада Казахстану в нинішніх геополітичних умовах, довів свою ефективність.

Така реакція послідувала після інтерв'ю Олександра Лукашенка, в якому він розкритикував зовнішню політику кількох пострадянських республік, зазначивши, зокрема, Казахстан. «Ми не починаємо викручуватися, як деякі наші пострадянські держави. Від Росії хочуть чогось узяти, а натомість нічого не дати. <...> Так справа не піде. Давайте будемо разом! Це час недалеко, коли прийдете ще до тієї ж Росії і будете просити підтримки і допомоги», - сказав політик.

Лукашенко також зазначив, що коли «в Казахстані щось трапилося», Астана звернулася не до Китаю, Індії або Пакистану, а до Москви і Мінська.

«Ось «Путін, Лукашенко, допоможіть!». І ми перекинули туди [миротворців ОДКБ] протягом полудня - наші вже літаки там приземлялися в Казахстані. Втихомирили», - наголосив він.

На слова Олександра Лукашенка в інтерв'ю російському державному телеканалу «Россия» відреагували також у Єревані. Там закидали будівлю посольства Білорусі яйцями, помідорами та картоплею у відповідь на заяву політика, що вірмени, «крім нас», нікому «не потрібні».

Як повідомлялося, у Держдумі РФ запропонували не вважати вірмен, казахів і таджиків співвітчизниками і не переселяти їх до Росії.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті