У Москві заарештували 18-річну студентку за кулон у вигляді тризуба

У Москві заарештували 18-річну студентку за кулон у вигляді тризуба. Про це повідомляє Телеграм-канал «Радио Свобода» з посиланням на «Медиазону».

"Нагатинський районний суд Москви заарештував на сім діб 18-річну студентку першого курсу “Інституту ділової кар'єри” Вікторію Мумріну через кулон із тризубом. Дівчину визнали винною за протоколом про демонстрацію екстремістської символіки. Мумріну затримали 4 червня, у день народження політика Олексія Навального, коли вона разом із матір'ю виходила з Борисівського кладовища", - ідеться в повідомленні.

У поліцейському протоколі стверджувалося, що на шиї у Мумріної був ланцюжок із кулоном, "на якому був символ української організації "Тризуб ім. Степана Бандери". Така символіка з 2014 року заборонена в РФ.

У суді Мумріна визнала провину і заявила, що не знала, що тризуб на кулоні є екстремістською символікою. Суд зобов'язав студентку знищити кулон. Чи виконала студентка рішення суду, не повідомляють.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті