У Москві горить великий склад із "ємностями з легкозаймистою рідиною": жителі чують "хлопки", пожежу гасять вертольоти

У Москві загорівся склад із "ємностями з легкозаймистою рідиною" на території колишнього машинобудівного заводу "Торос" о 4:20 30 травня, за дві години площа пожежі досягла 4000 квадратних метрів. Про це повідомили МНС РФ та російські Телеграм-канали.

"Велика пожежа в Москві - у Новогиреєво загорівся склад на площі 2000 квадратів. Усередині чути гучні хлопки, для гасіння на місце вже запросили вертольоти. За інформацією SHOT, загоряння почалося приблизно о 4:20 ранку на вулиці Мартеновській, на території колишнього машинобудівного заводу "Торос". Вогонь швидко поширився приміщеннями складу, відомо, що вже обвалилася частина покрівлі і сталася деформація стін", - ідеться в повідомленні.

Пізніше в російському МНС уточнили, що площа пожежі зросла до 4000 квадратних метрів. 

"Вертоліт Ка-32 за 15 разів скинув 75 тонн води. У готовності до вильоту ще один вертоліт Московського авіацентру", - пише відомство.

Зазначається, що всередині будівлі, що горить, знаходяться ємності з легкозаймистою рідиною. 

"Вогонь швидко поширюється, очевидці повідомляють, що продовжують чути на місці гучні хлопки. Сталося обвалення перегородок і перекриттів між 1 і 2 поверхами складу", - сказано також у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Московській області загорілася електропідстанція військової частини ФСБ і заводу з виробництва військового обладнання.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті