У МОН бажають інтегрувати в освітній процес інформаційну безпеку та фінансову грамотність

Міністерство освіти і науки вбачає за необхідне інтегрувати в освітній процес медіаграмотність та інформаційну безпеку, а також фінансову грамотність. Про це в інтервʼю hromadske повідомив заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

«Медіаграмотність та інформаційна безпека — справді важливе питання. Цей компонент інтегруватимемо в освітній процес — відповідні навички будуть складником різних предметів», — зазначив він.

Сташків каже, що з цим окремо допомагають партнери — організації, які працюють з дітьми. Вони проводять для них тренінги, як правильно поводитися в інтернеті, як перевіряти інформацію, розпізнавати фейки тощо.

«Ми розвиватимемо у школярів і фінансову грамотність. Як управляти особистим бюджетом, заробляти кошти, не потрапляти на гачок шахраїв. Зараз спільно з Національним банком наше міністерство працює над впровадженням такого курсу з 8 класу в наступному навчальному році», — розповів посадовець.

Нагадаємо, раніше у Міносвіти заявили, що 69,6 тисяч абітурієнтів отримали рекомендації до зарахування на бюджет. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті