У МО РФ визнали, що люди в окупованому Севастополі загинули через роботу російської ППО, але винними призначили США та Україну 

Українські ракети, випущені по військових об'єктах в окупованому Севастополі, були зустрінуті системами ППО ЗС РФ і це призвело до підриву бойової частини однієї з них. Про це йдеться в заяві військового відомства країни-агресора.

"Сьогодні о 12.15 здійснено... ракетний удар по місту Севастополь п'ятьма американськими оперативно-тактичними ракетами "ATACMS", спорядженими касетними бойовими частинами. Під час відбиття ракетної атаки черговими силами ППО чотири американські ракети "ATACMS" було перехоплено", - наголошується в ньому.

П'ята ракета, як пишуть місцеві пабліки, не була знищена, а змінила траєкторію польоту і вибухнула над пляжем. "Підрив осколкової бойової частини п'ятої американської ракети в повітрі призвів до численних жертв серед мирних жителів Севастополя", - ідеться в повідомленні МО РФ.

Військове відомство країни-агресора традиційно для російської пропаганди звинуватило в цій трагедії Україну і США. "Усі польотні завдання в американські оперативно-тактичні ракети "ATACMS" вводяться американськими фахівцями... Тому відповідальність за навмисний ракетний удар по мирних жителях Севастополя несе насамперед Вашингтон..., а також київський режим, з території якого цього удару було завдано", - зробили в міністерстві оборони нелогічний висновок.  

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті