У Маріуполі ФСБ схопила двох громадян РФ: вони нібито "планували поїхати в Бєлгород, щоб підпалити мечеть"

В окупованому Маріуполі російська ФСБ схопила двох жителів: вони нібито «планували поїхати в Бєлгород, щоб підпалити мечеть». Про це 23 липня повідомляє так званий «центр громадських зв'язків ФСБ РФ».

У повідомленні традиційно стверджується, що затримані діяли «за вказівкою українських спецслужб». 

Затриманими виявилися громадяни РФ, 1986 і 1993 років народження. Чи є вони громадянами, які приїхали з РФ, чи місцевими жителями, яким видали російський паспорт, ФСБ не уточнює.

«Слідство встановило, що в червні цього року вони були завербовані з використанням інтернет-месенджера співробітником спецслужб України. За його вказівкою радикали за грошову винагороду планували приїхати до Бєлгорода і здійснити підпал міської мечеті», - стверджують у ФСБ.

«Щодо підозрюваних було порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 205.1 Кримінального кодексу РФ (організація вчинення терористичного акту), їх взяли під варту. Таким чином, російські правоохоронці припинили чергову спробу українських спецслужб розпалити міжконфесійну ворожнечу на території Росії», - відрапортували у ФСБ.

Як повідомлялося, облава ФСБ в окупованому Маріуполі виявила ще три десятки «незаконних мігрантів».

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті