У МАГАТЕ не виключили, що на ЗАЕС "усе може трапитися"

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що фахівці не побачили підготовку РФ для удару по Запорізькій АЕС. При цьому не виключено, що "все може статися". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на France24.

За його словами, ситуація на атомній електростанції "серйозна", але стабілізується після руйнування Каховської ГЕС, вода якої використовувалася для охолодження шести реакторів станції.

"Початкові заходи керівництвом заводу було вжито для збереження необхідної кількості води, але у довгостроковій перспективі цього буде недостатньо", - попередив Гроссі.

Зростання військової активності на лінії фронту у зв'язку з українським контрнаступом додає "додатковий рівень занепокоєння щодо ситуації, яка є надзвичайно нестабільною, оскільки завод знаходиться на лінії фронту".

У контексті бойових дій, на думку голови МАГАТЕ, "станція неймовірно крихка і може бути пошкоджена у разі перестрілки".

Нагадаємо, окупанти зменшують свою присутність на території ЗАЕС, персоналу дано вказівку "в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну"

Як повідомлялося, близько 300 тис людей із чотирьох областей можуть евакуювати у разі аварії на ЗАЕС

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті