У Лимані на Донеччині пробурили 25 свердловин для задоволення запитів людей у воді

На Донеччині для задоволення запитів людей у воді в місті Лиман пробурили 25 свердловин, ще 34 будуть зроблені у селах і селищах Лиманської громади. Про це Укрінформу повідомив начальник Лиманської міської військової адміністрації Олександр Журавльов.

«Щодо водопостачання, то в Лимані воно централізоване, забезпечує компанія «Вода Донбасу». У місті також пробурили 25 свердловин, а благодійні фонди надають бутильовану воду», - сказав очільник громади.

Він зазначив, що катастрофічної проблеми з водою у громаді поки немає. Міжнародні організації «Ангели порятунку» і «Лікарі без кордонів» пообіцяли пробурити ще 34 свердловини.

«Вони встановлюють ручні насоси, і люди в будь-який момент можуть набрати для себе води – незалежно від того, чи є електрика», – пояснив Журавльов.

За його словами, на Лиманщині вода знаходиться неглибоко - 15–20 метрів, і свердловина працює.

Також Журавльов нагадав, що завдяки литовському містові-побратиму Клайпеді у Лиманщини є водовоз на вісім кубів, який розвозить воду мешканцям громади.

Керівник МВА розповів, що жителі громади наразі забезпечені продуктами харчування та предметами особистої гігієни, бо працюють магазини та людям надається благодійна допомога.

«У нас діє 164 торгових точки, хоча донедавна було 190. Раніше працювало близько 900 підприємців – приватні магазини, фермери. Через обстріли, часті влучання підприємці все закривають і виїжджають. Ринків, звичайно, вже немає, щоб не допустити скупчення людей на невеликій території. Щоправда, є стихійні риночки, коли троє-четверо мешканців виносять свою продукцію – яйця, картоплю тощо», - повідомив Журавльов.

Начальник військової адміністрації також розповів, що на Лиманщину регулярно приїжджає мобільне відділення Укрпошти, щоби, зокрема, видати пенсії. За графіком на броньованому авто прибуває мобільне відділення Ощадбанку, також працюють банкомати.

Як повідомлялося, Лиманська міська територіальна громада наприкінці травня 2022-го була окупована росіянами, але восени того ж року українська армія її звільнила.

На Лиманщині до широкомасштабного вторгнення проживало 43000 місцевих мешканців і 8500 внутрішньо переміщених осіб, які приїхали з окупованих у 2014 році територій Донеччини та Луганщини. На 14 серпня тут залишалися 8832 людини, із них 245 – діти.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті