У "ЛНР" до 11 років в'язниці засуджено героя Росії, який застрелив у Луганську дівчину, відзначаючи отримання звання від Путіна

"Військовий суд ЛНР" засудив до 11 років ув'язнення в колонії суворого режиму заступника командира 74-ї окремої мотострілецької бригади міноборони РФ і героя Росії Ірека Магасумова. Про це з посиланням на його адвоката пишуть росЗМІ 26 червня.

"Магасумова визнали винним за статтями про вбивство (ч. 1 ст. 105 КК) і хуліганство (ст. 213 КК). Офіцера позбавили звання Героя Росії, але зберегли звання підполковника. Обвинувачення вимагало позбавити його всіх звань і засудити до десяти років за звинуваченням у вбивстві та ще трьох - за звинуваченням у хуліганстві", - йдеться в повідомленні.

Сторона захисту стверджувала, що вину Магасумова не доведено, і наполягала на виправдувальному вироку. Сам заступник командира провини не визнав. Адвокат уточнив, що обговорює з ним оскарження вироку.

Як повідомив адвокат, звання Героя Росії Магасумов отримав від Путіна 2 серпня минулого року. Вбивство, за яке засудили офіцера, сталося 11 серпня того ж року в Луганську. За версією слідства, Магасумов відзначав отримання звання разом із двома друзями, і пізніше до них приєдналися дві дівчини, одна з яких попросила дати їй постріляти з пістолета. Вона двічі вистрілила у сквері біля закладу, третій постріл припав їй у груди.

Телеграм-канал Mash у вересні минулого року писав, що, за версією слідства, Магасумов у стані алкогольного сп'яніння вистрілив у дівчину. При цьому явку з повинною у справі про вбивство написав його друг, але пізніше відмовився від свідчень. За версією захисту він, прибираючи зброю, випадково спустив курок і влучив у дівчину.

В основу остаточного обвинувачення лягли свідчення другої дівчини, хоча захист намагався стверджувати, що вона не могла адекватно оцінювати ситуацію, оскільки була нетвереза. Саме вона заявила про вбивство подруги Магасумовим. Він стверджував, що його зовсім не було в сквері під час інциденту.

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті