У Латвії знизилася підтримка жителями прийому українських військових біженців

У Латвії знизилася підтримка жителями прийому українських військових біженців. Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведеного SIA Rait Custom Research Baltic на замовлення Державної канцелярії, - повідомляють "Латвійські громадські ЗМІ".

Дані опитування показують, що менше половини, або 48%, жителів Латвії у віці від 18 до 75 років підтримують прийом українських військових біженців у Латвії. У березні 2024 року прийом українських військових біженців у Латвії підтримували 60,1% мешканців, тоді як у листопаді минулого року цей показник становив 52%, що свідчить про те, що після сплеску в березні підтримка статистично значно знизилася і наразі перебуває на тому самому рівні, що й пів року тому, зазначають учасники опитування.

Водночас, порівняно з березневим опитуванням, частка населення, яке виступає за вступ України до НАТО, залишилася стабільною: 45% у червні та 46% у березні.

Такий самий рівень підтримки спостерігається і щодо вступу України до Європейського Союзу. У червні вступ України до ЄС підтримували 45% респондентів, а в березні - 46%.

В опитуванні брали участь 1005 респондентів постійних жителів Латвії віком 18-75 років.

Як повідомлялося, у столиці Латвії з'явився новий притулок для українських біженців.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті