У Києві викрили фіктивні обмінники, в яких збували фальшиві долари

Працівники Бюро економічної безпеки виявили у Києві обмінники, які продавали фальшиві долари США. Про це 16 листопада повідомляє пресслужба БЕБ. 

"Зокрема, в одному з пунктів обміну валют група осіб здійснила збут підробленої іноземної валюти високої якості на суму 1500 доларів США. Банкноти були старого зразка, номіналом 100 доларів", - йдеться у повідомленні.

Знайти цей нелегальний обмінник вдалося завдяки зверненню постраждалого покупця.

Під час обшуків правоохоронці встановили ще один обмінний пункт, у якому також реалізували підроблені гроші. Крім того, зʼясовано, що обидва обмінники діяли без необхідних дозволів, використовуючи ліцензією іншого товариства.

За результатами обшуків співробітники Бюро вилучили готівку в іноземній та вітчизняній валюті, техніку та документацію на понад 2 млн гривень.

Досудове розслідування триває за ч. 3 ст. 199 ККУ (виготовлення, зберігання, ввезення в Україну з метою використання при продажу або збут підроблених грошей).

Як повідомлялося, в Україні зафіксована аномальна активність шахраїв - відкрито майже 60 тисяч проваджень.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті