У Києві тривають пошуки 20-річного хлопця після падіння в Дніпро з атракціону, роботу якого прокуратура намагалася зупинити ще у 2021 році

Тривають пошуки 20-річного хлопця, який упав у Дніпро з атракціону в Києві 21 липня. Про це повідомила Нацполіція України в Телеграм

"За наявною у поліції інформацією на момент трагічного випадку на атракціоні перебував 20-річний хлопець. Його пошуки тривають", - сказано і повідомленні. 

За фатом вказаної події слідчі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, мова йде про порушення правил безпеки особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей - ч. 2. ст. 272 КК України та службова недбалість, що спричинила загибель людини - ч.3 ст. 367 Кримінального кодексу України. Наразі поліція продовжує працювати на місці події, всі обставини встановлюються.

У той же час повідомляється, що Київська міська прокуратура ще у 2021 році намагалася зупинити роботу атракціону над Дніпром, де обірвався трос. 

"Звертаємо увагу, що Київська міська прокуратура ще в 2021 році намагалася зупинити роботу вказаного атракціону. Прокурори звернулись до Господарського суду Києва з позовом, в якому просили визнати незаконним та скасувати розпорядження Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 11.01.2021 року, яким переможцем інвестиційного конкурсу визнали компанію без досвіду з реалізації подібних проєктів та досвіду експлуатації атракціонів подібного типу, враховуючи їх потенційну небезпеку для життя та здоровʼя. Відповідачами у справі були Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація), КП "ПЛЕСО" та Товариство-переможець конкурсу. Однак рішенням Господарського суду м. Києва від 02.12.2021, залишеним в силі постановою Північного апеляційного господарського суду від 16.06.2022 та Верховного суду від 14.09.2022, у задоволенні позову відмовлено. Суди та відповідачі в особі столичних посадовців не погодились з позицією прокуратури про те, що канатна дорога через Дніпро належить до атракціонів підвищеної небезпеки. Більше того, під час судового розгляду будо встановлено, що на момент проведення інвестиційного конкурсу та судового розгляду проєктна та технічна документація щодо атракціону не були розроблені. Втім, нікого з посадовців КМДА, які проводили конкурс на визначення переможця, до сьогоднішнього трагічного випадку це не турбувало. Посадовцям КМДА, які "вимагають від правоохоронців ретельного розслідування" нагадуємо про їхню позицію у судах, з якою можна ознайомитись за посиланням у першому коментарі (див. посилання. - "ОстроВ")", - пише пресслужба Київської міської прокуратури у facebook.

Раніше повідомлялось, що в центрі Києва обірвався тролей через річку Дніпро, у воду впала людина.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті