У Києві пройде другий Конгрес жінок Донеччини. Бажаючі можуть доєднатися онлайн

Другий Конгрес жінок Донеччини «Від рятування до миробудування. Участь жінок у процесах відновлення України в контексті виконання порядку денного "Жінки, мир, безпека"» пройде у Києві 11 жовтня, - повідомляють організатори заходу.

"Вже цієї п’ятниці! Запрошуємо до онлайн-трансляції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відновлення Донецької області та роль жінок у повоєнних стратегіях громад і регіону – ключові теми Конгресу.

"... зберуться більше 130 представниць активного жіноцтва Донеччини, а також представниці та представники Уряду і парламенту України, регіональної та місцевої влади Донецької області, сектору безпеки і оборони, українського та міжнародного політикуму, бізнесу, донорських організацій і медіа", - розповіли організатори.

Підсумком події стане резолюція, яка визначить спільні цілі учасниць і учасників Конгресу та зафіксує рекомендації різним рівням української влади, приватному та громадському секторам.

Вперше Конгрес жінок Донеччини пройшов у 2021 році у Краматорську.

"Чекаємо на вас 11 жовтня о 9.30. Реєструйтеся: https://forms.gle/CC1aHgUqESKexcZXA, і ми нагадаємо вам про початок трансляції", - закликають активісти.

Конгрес жінок Донеччини, організований ГО SMARTA та Донецькою обласною державною адміністрацією, відбудеться в межах проєкту «Посилення лідерства жінок задля розбудови стійкого та мирного суспільства», що реалізується ООН Жінки в Україні за фінансової підтримки уряду Данії.

Статті

Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Всі статті