У Кураховому на Донеччні залишається 2,5 тисячі жителів. У Торецьку - півтори тисячі

У Кураховому наразі залишається 2,5 тис. осіб, у Торецьку - близько 1,5 тис. жителів, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації (ОВА) Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону, - повідомляє "Інтерфакс.Україна".

"У Кураховому зараз залишається 2,5 тис. осіб. У громаді - близько 6 тис. людей. Спасибі органам влади, підрозділу поліції "Білі янголи" та ДСНС - вивезли кілька тижнів тому всіх дітей із Курахівської громади", - сказав Філашкін

Він наголосив, що обстановка дуже складна, щодня ворог обстрілює місто. Зокрема, під постійним обстрілом у громаді - житлові будинки та критична інфраструктура.

Щодо Торецька Філашкін розповів, що там зараз 1,5 тис. осіб, і "виїжджають вони дуже повільно". За його словами, місто залишає в середньому одна-дві людини на кілька днів.

"Зараз потрапити в місто майже неможливо - ні органам влади, ні поліції. Коли вдається - то наші хлопці намагаються підтримати місцевих жителів водою та їжею, меднаборами. Обстановка там теж складна", - наголосив голова ОВА.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті