У Криму меліє Білогірське водосховище

В анексованому Криму слідом за сильним обміленням Тайганського водосховища став спадати рівень і найближчого Білогірського водосховища. Про це пише Крим.Реалії.

Місцеві жителі повідомляють, що вода помітно йде щодня через високу спеку, що встановилася в серпні, малих опадів і посилене скидання води з водоймища в русло річки Біюк-Карасу для поповнення вод Північно-Кримського каналу. Він залишився без підживлення після руйнування греблі Каховської ГЕС.

Професор, завідувач кафедри водопостачання, водовідведення та санітарної техніки Інституту "Академія будівництва та архітектури КФУ ім. Вернадського" Ілля Ніколенко вважає, що запасів води у Криму має вистачити приблизно на рік на тлі зниження притоків.

За словами експерта, сумарний обсяг наповнення кримських водосховищ природного стоку за липень зменшився на 12 млн. кубометрів і склав 198 млн. грн.

Як повідомлялося раніше, постачання Криму водою після підриву Каховської ГЕС вдасться відновити тільки до літа наступного року.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті