У Кремлі очікувано заявили, що не визнають міжнародні ордери на арешт Шойгу і Герасимова, видані в Гаазі 

У Кремлі очікувано не визнають міжнародні ордери на арешт екс-міністра оборони Сергія Шойгу і начальника штабу ЗС РФ Валерія Герасимова, видані в Гаазі. Про це повідомив речник російського диктатора Дмитро Пєсков.

"Ми вважаємо їх досить абсурдними, як і минулі два ордери, що стосувалися глави держави і нашого дитячого омбудсмена... Ми не визнаємо юрисдикцію цього суду, не є членами відповідного статуту. Відповідно, ми не визнаємо ці ордери", - зазначив він.

Про те, що вищеназваних осіб хочуть заарештувати за реальні військові злочини, Пєсков не сказав.

Як повідомлялося раніше, у вівторок досудова палата МКС видала ордери на арешт Шойгу і Герасимова у зв'язку з ударами по українських енергетичних об'єктах, що почалися восени 2022 року. Такі удари, на думку суддів, були спрямовані проти цивільного населення України, а отже, мають ознаки воєнного злочину і злочинів проти людяності. Відповідно до принципу міжнародного права, сторони у збройному конфлікті зобов'язані проводити відмінність між цивільними та військовими об'єктами. Об'єкти енергетики теоретично можуть розглядатися як об'єкти подвійного використання, які служать як цивільним, так і військовим цілям. Однак напад на об'єкт подвійного використання є незаконним, якщо наслідки для його цивільного використання передбачають надмірну шкоду для цивільного населення. Керівництво РФ і пропагандисти, які обслуговують режим, не приховують, що варварськими обстрілами енергетичної інфраструктури України хочуть знеструмити великі міста і спровокувати масовий вихід із них місцевих жителів.

 

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті