У компанії Yasno пояснили, чому в Києві електрика відсутня "трохи більше", ніж в інших регіонах

У Києві електрику відключають на довші терміни, ніж у решті регіонів України, через велику кількість критичної інфраструктури. Про це заявив гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко на своїй сторінці у facebook 5 червня.

"Так, у Києві відключають трохи більше, ніж по решті регіонів. Це повʼязано в тому числі з великою кількістю критичної інфраструктури. Тобто від максимально можливого обʼєму споживання віднімається обʼєм критичної і вже залишок розподіляється між всіма споживачами. Маю надію, що ця ситуація трохи сбалансується найближчим часом", - написав Коваленко.

За його словами, ситуація з генерацією залишається без змін. 

"З урахуванням ремонтів блоків та останніми руйнуваннями нам катастрофічно не вистачає електроенергії на наші потреби. Тому обмеження будуть. Будуть в графіках. Якщо будемо не вкладатись, то Укренерго буде вводити екстрені обмеження", - йдеться у повідомленні. 

Раніше повідомлялось, що в Україні скасували екстрені відключення світла 2 червня.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті