У Херсоні відкриють офіс ООН

Офіс ООН буде відкрито незабаром у Херсоні. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомила координаторка системи ООН в Україні та координаторка з гуманітарних питань Деніз Браун, яка завершує свою дворічну місію.

"Ми відкриваємо офіс ООН у Херсоні. У липні я відвідала кілька можливих локацій. Це відповідь на ваше запитання про те, що далі. Ми забудемо? Ми не забудемо про війну, тому що ми там присутні. Я була в Херсоні десятки разів, але я хочу, щоб ми були присутні там більш фізично. Я знаю, що в Києві іноді кажуть: навіщо нам ООН? А ви запитайте херсонців. Вони знають", - сказала Браун.

Вона наголосила, що ситуація в Херсоні та Херсонській області залишається складною через постійні російські обстріли та наслідки катастрофи на Каховській ГЕС.

"Мушу згадати Херсон, там дуже складна ситуація. Ми намагаємося робити якомога більше. І це не тільки поставки, які ми там надаємо, а й послуги. ЮНІСЕФ багато робить із "Водоканалом", ВООЗ, UNFPA підтримують лікарні. Тож ми намагаємося покращити ситуації, адже люди залишаються вдома", - додала Браун.

В ООН повідомили, що в рамках дій із подолання наслідків підриву греблі близько 200 тисяч осіб отримали допомогу. Зокрема, 19 автоколон доставили воду, продукти харчування, медикаменти, ремонтні матеріали людям, які постраждали від повені. Понад 56 тисяч осіб отримали грошову допомогу для вирішення критичних і невідкладних потреб. 65 тисяч одиниць ремонтних матеріалів і товарів для дому було роздано протягом першого місяця стихійного лиха. 70 тисяч людей отримали ліки та медичні засоби через мобільні служби.

Браун наголосила, що ООН "не забуває" про війну в Україні, й саме тому фізично присутня в різних місцях. "Я не керую з Польщі. І я не працюю лише з Києва. У нас є 100 співробітників ООН у Харкові. У Дніпрі - 300 співробітників ООН, в Одесі - 200, у Миколаєві - 50. В нас дуже велика присутність, тому що ми хочемо забезпечити цю безперервність дій. Ми нікуди не тікаємо", - пояснила вона.

Браун додала, що коли вона розпочала місію в Україні, тут було близько 1 тис. 800 осіб, а зараз - 3 тис. 200 співробітників ООН. "Багато людей приїхали дуже швидко. У нас понад 600 міжнародних співробітників, більшість з яких ніколи раніше не працювала в Україні. Я зосередилася на тому, щоб організувати цю операцію і переконатися, що ми рятуємо життя людей", - сказала вона.

Нагадаємо, моніторингова місія ООН із прав людини в Україні заявила, що у липні 2024 року кількість загиблих і поранених серед цивільного населення в Україні є найбільшою від жовтня 2022 року.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті