У Харкові зруйнована практично вся критична інфраструктура: росіяни не підійшли ближче до міста, але б'ють новою зброєю - Терехов

Практично вся комунальна та приватна енергетична інфраструктура Харкова зруйнована росіянами станом на 1 квітня. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов в інтерв'ю LIGA.net, опублікованому 1 квітня.

"Я не знаю, який план у ворога. Вже зруйновано практично всю критичну енергетичну інфраструктуру, приватну також розбито. Був час, коли з практично двохмільйонного міста залишалося 300 тисяч. ...Росіяни не підійшли ближче до міста, але б'ють новою зброєю", - сказав Терехов.

Він підкреслив, що росія хоче залякати мешканців міста, але це неможливо.

Терехов також зазначив, що за два роки великої війни були різні загрози, починаючи з диверсантів у самому Харкові.

"Однак ніхто не опускає руки. У нас цілодобово працюють Пункти незламності. За два дні останнього блекауту після обстрілів туди прийшли 28 тисяч харків'ян. У школах безкоштовно годують людей. За рік видали 10 мільйонів порцій їжі. Ми переживали і складніші часи - переживемо й ці", - заявив Терехов, при цьому наголосивши, що ситуація для енергетичної галузі в місті дуже важка.

Раніше повідомлялось, що росіяни обстріляли житлову забудову Шевченківського району Харкова.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті