У Харкові встановили когенераційні установки для постачання тепла при відсутності електроенергії - Шмигаль

У Харкові на одному з енергооб’єктів встановили 4 когенераційні газопоршневі установки, які дозволять постачати тепло у квартири мешканців при відсутності електроенергії. Про це за підсумками своєї поїздки у Харків повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграм 12 липня.

"Ознайомилися з роботою одного з енергооб’єктів у Харкові. На його території було встановлено 4 когенераційні газопоршневі установки сумарною потужністю 6 МВт. Це дозволить постачати тепло мешканцям міста у разі відсутності електроенергії", - написав Шмигаль.

За його словами, наразі ведуться переговори з партнерами про встановлення додаткових газотурбінних установок.

"Закликаю інші міста так само встановлювати альтернативні джерела енергії, щоби забезпечити безперебійне електропостачання об’єктів критичної інфраструктури. Уряд зі свого боку продовжить надавати підтримку регіонам. Для підготовки до опалювального сезону Харківській області ми в червні виділили додаткові 2,5 млрд грн", - пише також очільник Уряду.

Раніше повідомлялось, що унаслідок удару російської бомби по Харкову є загиблий і вісім поранених, включно з немовлям.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті