У Харківській області виявили й знищили понад тисячу вибухонебезпечних предметів за тиждень

Понад тисячу вибухонебезпечних предметів виявили й знищили у Харківській області за тиждень. Про це повідомили в Департаменті цивільного захисту Харківської ОВА 11 липня.

"З 3 по 10 липня включно піротехнічні підрозділи в Харківській області розмінували понад 95 гектарів територій, виявили та знешкодили понад одну тисячу вибухонебезпечних предметів", - сказано в повідомленні.

Окрім того, протягом тижня зведені піротехнічні підрозділи обстежили майже 57 гектарів сільгоспугідь, близько 0,6 кілометрів ділянок автодоріг, понад 1,2 кілометри газопроводів, 21 кілометр ліній електропередач, перевірили 7 об'єктів, а також розмінували 12 домоволодінь. До електромережі повторно підключили 572 абоненти.

Зокрема, 10 липня піротехнічні підрозділи розмінували майже 17 гектарів територій, понад 8 гектарів сільськогосподарських угідь, а також понад 4,3 кілометри ліній електропередач. Протягом дня було виявлено та знешкоджено 147 вибухонебезпечних предметів.

Раніше повідомлялось, що розмінувати територію України допоможуть Японія та Камбоджа.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті