У ГУР закликали повідомляти про війська РФ у Криму та прискорювати тим самим його звільнення

Українців закликають повідомляти про розташування російських військ та техніки, складів та штабів у Криму, щоб наблизити звільнення півострова. Про це повідомляє прес-служба ГУР.

Повідомляється, що російська компанія "Чорноморнафтогаз", яка базується у Криму, активно розробляє плани щодо евакуації своїх співробітників та їхніх родичів з півострова.

ГУР зазначає, що цю та іншу важливу інформацію вони щодня отримують від небайдужих мешканців тимчасово-окупованих територій.

"Громадяни України, які тимчасово знаходяться під окупацією рашистів, нагадуємо, що ви маєте змогу наблизити деокупацію наших земель Силами оборони України! Саме завдяки вам вдається не тільки знищувати ворога, а й рятувати життя наших воїнів та цивільних мешканців. Саме ваш вклад може стати вирішальним у поверненні Україні кордонів 1991 року!" - наголошують у розвідці.

З огляду на це українців просять і надалі повідомляти інформацію про розташування окупаційних сил та засобів:

  • пунктів дислокації, адреси проживання особового та керівного складу російських військ;
  • складів зберігання снарядів та паливно-мастильних матеріалів;
  • точок розміщення, зберігання та ремонту військової техніки;
  • місць розміщення РЕР та РЕБ засобів (характерна ознака: антени та локатори);
  • штабів та пунктів управління військами РФ;
  • місць зберігання та точок чергування засобів ППО.

Це можна робити за допомогою офіційного бота.

Українців закликають писати активніше.

"Повернення Криму під контроль України неминуче. Проте чим більше буде інформації - тим швидше настане звільнення", - йдеться у повідомленні. 

Як повідомлялося, Українська авіація за добу 13 червня завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу окупантів.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті