У естонській розвідці вважають, що знищення мостів через річку Сейм на Курщині створило стратегічну дилему для РФ

В естонській розвідці вважають, що українські військові, знищивши мости через річку Сейм у Курській області, створили для Росії стратегічну дилему.  Про це заявив заступник командувача розвідувального центру Сил оборони Естонії підполковник Янек Кессельманн, повідомляє "Еспресо" з посиланням на ERR. 

"Наразі стратегічна ініціатива, як і раніше, перебуває в руках України завдяки безпрецедентно успішній операції в Курській області. Наскільки нам відомо, під контролем ЗСУ перебуває приблизно 900-1300 квадратних кілометрів території Курської області", - сказав Кессельманн. 

За словами Кессельманна, знищення мостів поставило росіян перед вибором: відступити, залишивши території підконтрольними Україні, або використовувати ресурси для відновлення сполучного шляху. 

"Обидві дилеми важко вирішити, і жодне з рішень, ймовірно, не буде легко здійсненним для Російської Федерації", - сказав він. 

Наразі російські підрозділи створюють лінію оборони на лінії Рильськ-Льгов-Курськ. Естонська розвідка вважає, що ЗСУ не мають потреби просуватися на цьому напрямку, оскільки РФ вже має дилему і їй потрібно або припинити наступ у напрямку Донецької області, або визнати присутність України на території Курської області

Кессельманн додав, що російське керівництво вирішило ігнорувати масштаби проблеми, яку створює перебування ЗСУ на Курщині. 

"Підсумовуючи, можна сказати, що РФ не змогла адекватно відреагувати на дії України в Курській області. Росія, як і раніше, чинить тиск на українські підрозділи на Донецькому напрямку, де тривають напружені бої. Але не видно, щоб Росія наблизилася до стратегічних цілей, про які вона заявляла на початку війни", - підсумував він.

Як повідомлялося, Литва повідомила про зменшення кількості військ РФ у Калінінграді на тлі наступу ЗСУ в Курській області. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті