У Ердогана запропонували вести переговори з РФ 5 років і "зупинити кровопролиття"

"Кровопролиття в Україні" слід зупинити, а потім можна п'ять років вести мирні переговори. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника президента Туреччини Ібрагіма Калина, яку приводить Anadolu.

"Давайте докладемо максимум зусиль для припинення війни в Україні. Продовження цієї війни та розширення її рамок загрожують глобальним лихом. Важливо зупинити цю війну і віддати перевагу дипломатії", - йдеться у повідомленні.

Калин заявив, що Туреччина та особисто президент Реджеп Тайіп Ердоган готові взяти на себе роль у цьому питанні. За його словами, світ не повинен бачити загибель ще десятків тисяч людей в Україні.

"Замість того, щоб продовжити війну, давайте зупинимося на варіанті трьох чи п'яти років мирних переговорів. Головне, "зупинимо кровопролиття". Обговоримо можливості просування діалогу з урахуванням нинішньої ситуації", - додав Калин.

Як повідомлялося, у МЗС Туреччини "занепокоєні майбутнім контрнаступом ЗСУ" і виступають за припинення вогню. 

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті