У думі РФ пропонують легалізувати штрафні роти і загородзагони в Україні

Повернути в російську армію штрафні батальйони для поліпшення дисципліни запропонував член комітету Держдуми з оборони, генерал-лейтенант Віктор Соболєв. Відео з його виступом виклав його колега з партії «Справедлива Россия - Патриоты - За правду» Дмитро Кузнєцов, - повідомляє The Moscow Time.

«Я скажу, що крім цього закону треба йти і далі. Створювати і штрафні роти, як це було у Велику Вітчизняну війну, і штрафні батальйони для тих, хто серйозно порушує військову дисципліну», - заявив Соболєв під час обговорення поправок до законопроєкту про призначення “дисциплінарного арешту” військовослужбовцям за використання смартфонів.

За його словами, без жорсткої військової дисципліни не може йти мови про перемогу. Як приклад він навів висловлювання Володимира Леніна про порядок в армії.

«Про це ще Володимир Ілліч Ленін говорив: хто з усіх сил не підтримує жодної дисципліни і порядку в Червоній Армії, той зрадник і зрадник. І того треба винищувати нещадно. Жорстко, але війна йшла, і зараз триває війна», - підкреслив депутат.

На думку Соболєва, у штрафбати треба відправляти тих військових, хто виявив боягузтво і вчинив інші проступки, які ведуть до поразки.

У коментарі до посту Кузнєцова підписники не розділили думку Соболєва. Заборону використання гаджетів вони назвали диверсією і запропонували відправити депутатів, які підтримали її, на фронт.

Видання нагадало, що початок формуванню штрафних батальйонів і рот та загороджувальних загонів поклав наказ № 227 наркома оборони СРСР Й. В. Сталіна від 28 липня 1942 р. - так званий наказ «Ні кроку назад!».

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті