У "ДТЕК" заявили, що у червні відновили електропостачання 341 тис. абонентів у чотирьох областях

Енергетики "ДТЕК Мережі" минулого місяця відновили світло в будинках 341 тис. сімей, які постраждали через обстріли в Донецькій, Дніпропетровській, Київській та Одеській областях. Про це повідомила пресслужба енергохолдингу 1 липня.

"У червні атаки противника на енергоінфраструктуру тривали. Зокрема, у Донецькій області, яка залишається зоною найбільш активних бойових дій, енергетикам вдалося за місяць повернути електрику в будинки 200,2 тис. сімей. Фахівці енергокомпанії щоденно продовжують відновлювати мережі в прифронтовому регіоні - щойно дозволяє безпечна ситуація та військові", - повідомляють у пресрелізі.

Згідно з ним, за той самий період практично щодня зазнавали пошкоджень і мережі Дніпропетровської області, де за червень вдалося відновити світло для 121 тис. сімей.

"Не полишає ворог і спроб атак Київщини, де за останній місяць енергетикам довелося відновлювати електрику для 18,8 тис. родин", - зазначається в повідомленні.

Крім того, у перший місяць літа енергетики операторів системи розподілу (ОСР) "ДТЕК Мережі" повернули світло 835 сім'ям мешканців Одещини, оселі яких були знеструмлені внаслідок чергових ворожих атак.

Нагадаємо, 2 липня в Україні будуть діяти три черги відключень світла упродовж всієї доби. 

Статті

Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Всі статті