У Донецькій ОВА показали, який вигляд має сьогодні фронтовий Часів Яр

Часів Яр на Донеччині щодня руйнується російськими окупантами, а на цивільних, які просто пересуваються вулицями на велосипедах, росіяни скидають снаряди з фпв-дронів та полюють на автівки з гуманітаркою. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін у Телеграм 15 травня.

"Попри це, в громаді досі залишається 671 людина. Силами військової адміністрації та волонтерів продовжуємо вивозити людей. На жаль, темпи евакуації не дуже високі, бо більшість тут — люди похилого віку, яким дуже важко покинути рідне місто. Їм важко залишити хай і зруйновані, але свої будинки", - написав Філашкін. 

За його словами, завозити до міста гуманітарну допомогу складно, бо небезпечно. 

"Але ця робота продовжується: ми не можемо кинути людей сам на сам з бідою. Громадяни отримують ліки, продукти харчування, хліб, гігієнічні набори, воду. Та ще складніше надавати медичну допомогу. Через постійні обстріли медики та волонтери не завжди встигають допомогти пораненим, не всіх вдається врятувати", - зазначив очільник Донецької ОВА. 

Вадим Філашкін також вкотре закликав місцевих жіителів евакуюватися. 

Як повідомлялося, у боях за Часів Яр: ворог пробує нові методи наступу, але отримує безжальну відсіч українських захисників

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті